ko.net.ua

Литовські партнери Закарпаття передали понад 500 зимових спальних мішків для ЗСУ

Це відбулося у рамках візиту делегації Каунаського району Литви у Закарпатську область та у межах партнерства Закарпатської облради з цим литовським регіоном. Допомогу передали кільком військовим частинам, що дислокуются у різних куточках фронту.

«Це вже четвертий наш візит на Закарпаття з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну. У попередні рази ми отримали запит від обласної ради на спальні мішки для ЗСУ. Відтак назбирали половину цієї партії. А на закупівлю другої половини — оголосили збір. У тому числі серед освітніх закладів, які за зібрані кошти придбали 75 штук. Розуміємо, що ви захищаєте і нас. Тому переконаний, що ваша перемога буде нашою спільною», — розповів у ході зустрічі Паулюс Вісоцкас, керівник делегації та віце-мер Каунаського району.

Він також повідомив, що у Каунаському районі зараз проживає 1500 біженців з України. З них — 700 українських учнів.

Виконувач повноважень голови облради Василь Дем’янчук подякував литовським партнерам за допомогу і зауважив, що дружба між Каунаським районом та Закарпатською облрадою триває вже близько 10 років.

«Починаючи з 24 лютого 2024 року ми по-особливому відчули дружнє плече Литви, яка багато допомагає і гуманітарно, і у військовому секторі, а також на дипломатичній арені є помічником України у євроатлантичних прагненнях та інтеграції у ЄС. За це — велике спасибі вам, уряду Литви та литовському народові!», — зауважив Василь Дем’янчук.

У ході зустрічі помічник голови облради Тарас Гайдук презентував литовським партнерам проєкт реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery center».

У зустрічі також узяли участь депутати облради Андріїв Андрій, Володимир Чубірко, Кіш Михайло, Федір Шандор та Наталія Штефуца.