ko.net.ua

На Закарпатті від початку року БФ «Dorcas Ukraine» надав допомогу понад 7 тис. ВПО

Психосоціальну допомогу від благодійного фонду «Dorcas Ukraine» на Закарпатті від початку року вже отримали понад 7 тисяч ВПО, які належать до вразливих категорій.

За координації ОВА міжнародні партнери планують розширити свою діяльність у цьому напрямку та до кінця наступного року охопити підтримкою ще понад 2200 вимушених переселенців та місцевих мешканців у різних громадах краю. Це передбачає новий проєкт «MHpss».

Перспективи такої співпраці під час зустрічі сьогодні обговорили Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я @Ти як? у Закарпатській області Таїсія Симочко та польова менеджерка благодійного фонду «Dorcas Ukraine» Дебора Ріссінг.

«Зараз нам необхідно об’єднувати зусилля задля розширення мережі психосоціальної підтримки населення. Спільно з нашими партнерами зможемо збільшувати кількість фахівців, які надаватимуть довготривалу кваліфіковану допомогу людям на місцях», – відзначив Петро Добромільський.

За його словами, особливо це важливо для тих громад, де є значна кількість ветеранів, вимушених переселенців і вразливих категорій населення. Завдяки проєкту «MHpss» дорослі й діти зможуть безоплатно відвідувати групові консультації та індивідуальні сесії безпосередньо за місцем проживання.

«Dorcas Ukraine» спільно з ГО «Неємія» та благодійним фондом «Новий початок» планують розпочати таку ініціативу у всіх громадах Берегівського, Мукачівського та Ужгородського районів. Згодом до проєкту залучать і інші, розповіла польова менеджерка благодійного фонду Дебора Ріссінг.

«За спеціально розробленою системою психологи та соціальні працівники у складі мобільних команд зможуть надавати фахову допомогу. Також у громадах плануємо організовувати групи взаємопідтримки. У них протягом 7 сеансів близько 10 учасників під керівництвом фасилітатора зможуть спілкуватися та отримувати необхідну психологічну чи соціальну допомогу, – зауважила Дебора Рессінг. – До проєкту хочемо залучити 23 волонтерів, які зможуть курувати кілька груп. Також ми готові забезпечити спеціалізовану підготовку й для місцевих мешканців – працівників освітньої, соціальної та медичної сфер».

Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував представникам благодійного фонду «Dorcas Ukraine» за підтримку та висловив сподівання на подальшу результативну співпрацю.