155585
10:52 21.112023

В Ужгороді відзначили День гідності та Свободи

Життя 1276

Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це свято відважних і сильних людей, які вільні творити своє майбутнє в рідній країні.

У країні, що зараз платить дуже високу ціну за власну незалежність, захищає та утверджує найвищі європейські цінності і повсякчас пам’ятає своїх нескорених Героїв! Зокрема й тих, які вийшли на Софійський майдан. На акцію, котру згодом назвали Революцією на граніті. На Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. В історії становлення і розвитку новітньої України ці події стали одними з ключови.

Безпосередніми учасниками кожної з них були активні молоді люди й студенти. Вони впевнено відстоювали цивілізаційний розвиток України в контексті демократії та її курс на євроінтеграцію. Тож з нагоди Дня Гідності та Свободи й десятої річниці з дня початку Революції Гідності в обласному центрі Закарпаття вшанували всіх, хто самовіддано захищав і захищає волю й незалежність нашої країни.

До пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність на площі Народній в Ужгороді поклали квіти й лампадки Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА, Роман Сарай, голова Закарпатської обласної ради, представники Молодіжна рада при Закарпатській ОВА, студенти та громадськість.

Цього року державне свято проходить під гаслом «Заряджені гідністю та жагою до свободи», що утверджує нерозривний зв’язок подій десятирічної давнини – Євромайдану й теперішньої повномасштабної війни.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах