ko.net.ua

Загибель бійців 128 бригади: в Ужгороді провели вечір пам’яті

Відсьогодні, 6 листопада, на Закарпатті – триденна жалоба за загиблими українськими військовослужбовцями зі 128 гірсько-штурмової бригади. У багатьох містах та селах області відбулося вшанування загиблих військових. Вечори пам’яті провели в Ужгороді, Мукачеві, Сваляві, та інших містах.

Помолитися за полеглих воїнів, покласти квіти та запалити лампадки на площу Театральну в Ужгороді прийшли сотні людей. Поважне духовенство релігійних конфесій краю провело екуменічну панахиду за загиблими.

Нагадаємо, 3 листопада, на Запорізькому напрямку армія РФ вдарила балістичною ракетою Іскандер-М по особовому складу 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, внаслідок чого загинули українські військовослужбовці. У Міноборони України заявили, що проведуть розслідування за фактом цієї трагедії.

Згодом 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада повідомила про загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару російських військ.

Там повідомили, що зараз проводиться перевірка всіх обставин трагедії.

«До її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію. Загинули кращі наші бійці… Висловлюємо щирі співчуття їхнім рідним і обіцяємо відомстити за побратимів у 100-кратному розмірі», – йдеться в повідомленні.

Бригада також висловила співчуття всім рідним, друзям та знайомим загиблих.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ