ko.net.ua

Команда дівчат Ізянського ЗЗСО I-III ст. – у фіналі освітньої кампанії у Польщі

Нещодавно завершився фінал освітньої кампанії для шкіл з нагоди Дня міжрегіонального співробітництва Interreg 2023, який відбувся у мальовничому куточку на півночі Польщі у Дорогичині. Серед його учасників була і команда “Успіх” Ізянського ЗЗСО І-ІІІ ст. із Закарпатської області.

У її складі – чотири дев’ятикласниці – Мирослава Вакаров, Владислава Орос, Наталія Плиска, Вікторія Сабов та керівник команди – класний керівник дівчаток, практичний психолог школи Марія Козир.

Як розповіла Марія Юріївна, загалом за почесні переможні місця боролися шістнадцять шкільних команд з України та Польщі.

–Європа — це суміш культур та економік, які повинні розуміти одна одного, щоб досягти свого максимального потенціалу. І дуже добре, що є такі освітні кампанії, які допомагають дітям розширити коло спілкування, знайти нових друзів, налагодити міжнародні контакти. Я надзвичайно рада, що нам вдалося взяти участь у цій вагомій події. Завдяки їй на кілька днів діти з двох країн стали справжньою сім’єю. Вони мали досить насичену програму. У складі змішаних міжнародних команд учні взяли участь у різноманітних конкурсах, майстер-класах, спрямованих на інтеграцію молоді дружніх країн: кулінарному, екологічному, танцювальному, квесті на знання історичної спадщини та пам’яток старовини Дорогичина та інших цікавих і пізнавальних заходах.

Найекстремальнішим та найвеселішим був сплав на байдарках і рафтах по річці Західний Буг, який став перевіркою на витривалість, зібраність та вміння працювати в команді. Неймовірні враження та емоції зашкалювали, їх не передати словами. А головне, що зробило цей захід незабутнім, це дружня атмосфера між учасниками, відсутність мовного бар’єру, щасливі усмішки на обличчях. Кульмінацією ж фіналу стала масштабна презентація результатів усіх проєктних груп та чудові подарунки від організаторів.

До слова, проведення Освітньої кампанії для молоді, організованої з нагоди Дня європейської співпраці, вже стало традицією. У попередніх взяли участь десятки шкіл по обидва боки кордону ЄС. Завдяки їм діти мали змогу не тільки отримати нові знання та спілкуватися з однолітками, а й бути активними учасниками різноманітних тренінгів, інтеграційних ігор та цікавих екскурсій.

Джерело