ko.net.ua

На Закарпатті відбулися заходи до Дня боротьби з поліомієлітом

Учора в Закарпатській області тривали заходи присвячені Всесвітньому Дню боротьби з поліомієлітом, за участі працівників ДУ «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ».

Фахівцями Воловецького лабораторного відділення проведено робочу нараду з сімейними лікарями ЦПМСД з питань своєчасного виявлення дітей з ГВП, проаналізовано стан вакцинації дитячого населення проти поліомієліту, проведено бесіди та роздані буклети батькам, які відмовляються від щеплень. Наголошено, що єдиним порятунком від захворювання поліомієлітом є вакцинація. Також, підготовлено статтю для населення по профілактиці поліомієліту. Проведено бесіди у Воловецькій та Нижньоворітській ТГ з батьками багатодітних сімей про необхідність своєчасного проведення щеплень.

Епідеміологи Виноградівської філії провели зустрічі з медиками ЗОШ смт Королево, КУ “Виноградівський дитячий будинок інтернат ОДА” з питань охоплення щепленнями проти поліомієліту, відвідали кабінет щеплень амбулаторії № 1 Виноградівського ЦПМСД, де провели бесіди з батьками про важливість вакцинації.

Завідувач відділення, лікар-епідеміолог Мукачівської філії Раковці Павло Павлович підготував статтю для місцевих ЗМІ “24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом” і провів моніторинговий візит у неврологічне відділення КНП “Обласна дитяча лікарня”, де провів заняття із медичними працівниками з питань ранньої діагностики та профілактики поліомієліту.

Завідувач Чопського лабораторного відділення лікар-епідеміолог Байда Галина Марківна відвідала ЦПМСД Холмківської сільради та АЗПСМ с.Розівка, де спільно з медичними працівниками обговорили стан виконання плану профілактичних щеплень, у т.ч. проти поліомієліту, бар’єри до вакцинації та необхідність покращення роз’яснювальної роботи із батьками.

Фахівці Берегівської філії провели зустрічі з медичними працівниками Берегівського ЦПМСД, на яких проаналізували стан охоплення щепленнями дитячого населення проти поліомієліту та окреслили шляхи покращення даної роботи. Також провели бесіди з батьками про важливість щеплень проти поліомієліту та роздали інформаційні матеріали.

Працівники Тячівської філії відвідали ліцей № 2 м. Тячів, де провели бесіди із учнями навчального закладу щодо факторів ризику поліомієліту, важливості проведення щеплень, розповіли про симптоми даного захворювання та його наслідки. Також відвідали АЗМСМ Тячівського ЦПМСД, де з медичними працівниками обговорили показники імунізації проти поліомієліту та шляхи покращення інформованості населення про небезпеку цього захворювання і необхідність вакцинації.

Фахівці Міжгірського лабораторного відділення відвідали Міжгірський ЦПМСД, де разом з медичними працівниками обговорили шляхи покрашення показників вакцинації від поліомієліту, а також наголосили відвідувачам про важливість проведення щеплень.

Пам’ятайте, поліомієліт невиліковний і його можна тільки попередити. Вакцинація проти поліомієліту є єдиним ефективним засобом попередження захворювання на дану важку хворобу. Вакцинуйтеся та будьте здорові!

Про це інформує Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.