ko.net.ua

У Берегові відбулася вікторина на знання угорської історії та культури

27 вересня у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ у Берегові провели вікторину для учнів шкіл з угорською мовою навчання. Тематика вікторини – «Народознавство угорської історії та культури». На змагання приїхала 21 команда з усього Закарпаття – від Ужгорода до Вишкова.

Присутніх привітала директорка Фахового коледжу ЗУІ ім.Ф.Ракоці ІІ. Вона зауважила: «Цим заходом ми прагнемо розширити знання дітей і щоб вони були зацікавлені в навчанні. Ми старались так підібрати тематику і питання, щоб вони мали нові пригоди через креативні ігри».

Іштван Дебнар, тимчасовий адміністратор Берегівського угорського консульства, звернувся до присутніх такими словами: «Ми завжди раді підтримувати такі заходи, де наступне покоління пізнає наше історичне минуле. Дуже важливо знати свою народну культуру, своє коріння, де б ми не жили на світі».

На вікторині діти проявили свої знання з угорської літератури, історії, географії та народної культури.

Перше місце зайняла команда Фахового коледжу ЗУІ, друге – Великодоброньського реформатського ліцею, третє – Берегівського ліцею ім. Кошута Лайоша.

Головний приз – поїздка до столиці Угорщини. В Будапешті на переможців вікторини чекають культурно-розважальні заходи. Усі учасники отримали грамоти та подарунки від Угорського консульства та Міністерства закордонних справ Угорщини.

Наталія ВАРОДІ, фото автора