ko.net.ua

Волонтерська організація «Всі руки і серця» аналізує нагальні гуманітарні потреби Закарпаття

Про це представники організації зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Канади у складі Йонга Марка Алана, Мартіна Андре Чарльза, Шарман Джессіки Луїз, Райс Ніколь Лінн повідомили у ході зустрічі із заступником голови Закарпатської обласної ради Василем Дем’янчуком.

Останній повідомив, що наразі в області є три нагальні потреби. Це — реабілітація військових та цивільних, що постраждали внаслідок збройної агресії росії, організація умов догляду та проживання для військових, які втратили можливості нормального функціонування внаслідок бойових дій та залишилися одинокими, а також — продовження реконструкції діючих споруд та побудови нового житла для потреб внутрішньо-переселених українців.

Як приклад, Василь Дем’янчук навів співпрацю з фондом «Карітас Чеської Республіки», у результаті якої в області побудовано 33 модульні будинки та облаштовано тисячі квадратних метрів житла для ВПО.

У ході зустрічі замголови презентував гостям і проект майбутнього реабілітаційного центру, на спорудження якого частину коштів за запитом голови облради Володимира Чубірка вже погодилися виділити партнери облради з Чеської Республіки. Відтак, учасники відвідали майбутнє місце розташування центру.

За словами представників волонтерської організації, вони протягом кількох днів вивчатимуть потреби, оглядатимуть локації та спілкуватимуться з внутрішньо переселеними українцями щоб зрозуміти і оформити запит до центрального офісу на організацію допомоги.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.