ko.net.ua

В Ужгороді відбулася зустріч із представниками благодійного фонду

Петро Добромільський, заступник голови Закарпатської ОВА, зустрівся з представниками благодійного фонду «Сім’я Христа» й делегацією церкви V1 Church (США), які опікуються вразливими категоріями населення.

Разом вони обговорили важливість та перспективні шляхи підтримки різних сімейних форм виховання в нашому регіоні, надання допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, сім’ям, які опинилися у важких життєвих обставинах, зокрема й через війну.

Петро Добромільський зазначив, що Закарпаття цінує допомогу партнерських організацій, фондів та готове встановлювати нові контакти, щоб разом допомагати вразливим краянам і вимушеним переселенцям.

«В області діє відповідна Програма, за якою фінансову допомогу спрямовують, зокрема, родинам, які взяли на виховання дітей, та дитячим будинкам сімейного типу. Одним із пріоритетів сьогодні є будівництво житла для них», – підкреслив Петро Добромільський.

Представники фонду «Сім’я Христа» розповіли про свій досвід гуманітарної підтримки дитячих будинків, осередків для людей похилого віку та військових госпіталів у Закарпатській області. Спільно з делегацією церкви V1 Church висловили зацікавленість щодо участі в проєктах зі зведення житла для прийомних сімей та ДБСТ, які перемістилися із зон бойових дій.

Петро Добромільський подякував їм за увагу до Закарпаття та його мешканців, за готовність налагоджувати співпрацю в окреслених напрямках. Також він наголосив, що зараз украй важливо підтримати тих, хто попри війну, всі труднощі продовжує дарувати дітям свою опіку, любов і турботу.

Про це повідомляє Закарпатська ОВА.