ko.net.ua

Очільник Закарпатської ОДА – на шостому місці в «Рейтингу губернаторів» України

Український впливовий тижневик «Ділова столиця» оприлюднив рейтинг голів облдержадміністрацій за перше півріччя 2016 року, складений на підставі 24 найбільш значущих показників Державної служби статистики. Як ідеться в публікації, по деяких показниках дані за півріччя були оприлюднені тільки на початку вересня, однак за багатьма критеріями є вже цифри й за 7 місяців. На переконання «Ділової столиці», загальна картина дозволяє досить упевнено говорити про позитивну динаміку соціально-економічного розвитку країни після трирічного спаду, який почався ще в часи Януковича-Азарова, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба ОДА.

Рейтинг складений на підставі даних 23-х мирних регіонів України – без окупованого Криму та напівокупованого Донбасу.

Порівняно з першим кварталом цього року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль піднявся на дві сходинки й зайняв шосте місце в «Рейтингу губернаторів».

Таким чином він покращив свої позиції у групі лідерів керівників регіонів України. Закарпаття ввійшло в четвірку кращих за динамікою реальних зарплат (зростання на 9,5%), промислового виробництва (+7,5%) та експорту, а також за рівнем народжуваності. Разом із тим область займає останні місця по об’єму капітальних інвестицій на душу населення та інтенсивності будівельних робіт.

Нагадаємо, що в червні цього року Г.Москаль піддав нищівній критиці Будівельно-архітектурну інспекцію, яка, незважаючи на активне будівництво з боку заробітчан, припинила процес ведення житла в експлуатацію, вимагаючи за кожен квадратний метр 2,5 долара хабаря.

Перші три місця в «Рейтингу губернаторів» за підсумками півріччя займають голови Київської міської державної адміністрації, Київської обласної держадміністрації та Львівської ОДА. На останніх трьох місцях рейтингу опинилися голови Рівненської, Чернігівської та Сумської облдержадміністрацій.