ko.net.ua

На Тячівщині зводять багатоквартирний будинок для працівників релокованих підприємств

Під час робочого візиту голови Закарпатської ОВА на Тячівщину оглянули обʼєкт, де зводять помешкання для працівників релокованих підприємств.

Цей проєкт реалізували спільно з Тячівською громадою, ДП «Ламела» й ОВА в межах «Програми будівництва (придбання) житла в Закарпатській області на 2023–2026 роки».

Програма є унікальною для країни та спрямована на створення домівок для внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштування, стимулювання економічного розвитку ТГ, збільшення надходжень до бюджету, а також на забезпечення бізнесу працівниками для подальшого розвитку й функціонування.

Бюджет будівництва був розділений на три рівні частини між учасниками програми, що дало змогу швидко реалізувати проєкт і забезпечити підприємство, яке внесло свою частку фінансування, критично важливими працівниками.

Загальна площа будівлі становить 453,9 м². Йдеться про 28 квартир.

Це черговий успішно реалізований кейс забезпечення житлом переселенців з-поміж працівників компаній, які перемістили свої виробничі потужності, котрий може лягти в основу для подальшого використання громадами не лише на Закарпатті, а й в інших регіонах країни, що займаються релокацією підприємств.

Про це інформує Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.