ko.net.ua

36 дітей військових та правоохоронців із Закарпаття відпочиватимуть у Високих Татрах

Діти вирушили до Словаччини щойно у рамках нещодавно підписаної Угоди про співпрацю між Закарпатською обласною радою та Пряшівським самоврядним краєм.

Про це повідомила Закарпатська обласна рада у Фейсбуці.

У рамках угоди словацька сторона організувала відпочинок дітей із числа сімей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які сьогодні боронять нашу країну від російської окупації.

З інформацією про те, куди саме їдуть юні закарпатці і що на них чекає коротко ознайомив дітей виконувач повноважень голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

За його словами, діти військових та правоохоронців матимуть цікаве дозвілля з 6 по 11 серпня 2023 року у Високих Татрах. Закордонні партнери беруть на себе всі фінансові витрати, пов’язані з обслуговуванням, розміщенням, харчуванням, а також культурним дозвіллям дітей та 4-х супроводжуючих їх осіб.

Одночасно з юними закарпатцями у словацьких Татрах відпочиватимуть також діти з Хмельницької області. Всі — віком 8-17 років. З дітьми займатимуться аніматори-психологи зі знанням української та словацької мов. На подорожуючих чекають цікаві ігри, розваги та екскурсії. У Словаччині дітей зустрічатимуть Надзвичайний і Повноважний Посол України у Словацькій Республіці Мирослав Кастран та заступник голови Пряшівського самоврядного краю Штефан Бєляк. Prešovský samosprávny kraj