ko.net.ua

Гірські рятувальники та пластуни проходили випробовування канатною переправою та влаштували «Grill party»

Старше покоління добре пам’ятає рух дружин юних пожежників, учасники якого популяризували безпечне життя та дбали про це. Але час невпинно біжить вперед, тож формат просвітницько-профілактичних заходів змінюється, отож і навчання дітей правил безпеки життєдіяльності виходить на новий рівень. Відтепер, жити безпечно стає модним, а дотримуватись правил – справжній тренд.

Учора, цілий день команди ДЮРП з числа учасників молодіжної організації «Пласт – Національна скаутська організація України» провели разом з гірськими рятувальниками Ужгородщини. Молодь наразі таборує у лісовому масиві поблизу села Верхня Солотвина, тож візит рятувальників став для них ще однією вмілістю, яку має пройти пластун чи пластунка.

Спочатку підлітки дізнались про роботу фахівців гірського пошуково-рятувального відділення та правила безпечної поведінки у горах, далі – вчилися в’язати основні альпіністські вузли та робити канатну переправу. Цікаво й те, що випробовування канатною переправою проходили одні дівчата, котрі вважають, що порятунку людського життя стать неважлива.

Коли ж на табір спустились сутінки, фахівці ДСНС та юні рятувальники влаштували “Grill party” та співи під гітару. Діти розповідали історії з їхнього життя, поділились переживаннями та подякували за чудовий день.

Про це повідомляє Пресслужба ДСНС Закарпаття.