ko.net.ua

У Закарпатській області понад 1200 вимушених переселенців знайшли роботу через спеціальний чат-бот

За ініціативи ОВА зручну платформу в Telegram створили рік тому, з того часу нею скористалося близько 1800 внутрішньо переміщених осіб. Майже 70% з них успішно працевлаштувалися, розповів на брифінгу Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА.

За його словами, чат-бот має на меті активізувати та спростити пошук роботи для ВПО, полегшити їхню інтеграцію в соціально-економічне життя краю і допомогти місцевому й релокованому бізнесу знайти працівників. Загалом уже понад 70 потенційних роботодавців зареєструвалися на платформі

«Чат-бот надає можливість всім підприємцям реєструватися для пошуку працівників, а працівнику – швидко знайти інформацію про ту компанію, яка надає роботу. Основне завдання зараз – інтегрувати цю платформу та наш центр зайнятості в регіональний портал Допомога Закарпаття», – додав Петро Добромільський.

Також заступник голови ОВА додав, що сьогодні в області офіційно зареєстровано понад 140 тисяч внутрішньо переміщених осіб, 63 тисячі з них – працездатного віку, однак лише близько п’яти тисяч людей звернулося до центрів зайнятості.

Працевлаштуванню й перекваліфікації ВПО сприяють відповідні регіональні та урядові програми. Зокрема, Петро Добромільський розповів, що вже близько пів сотні осіб звернулися до Закарпатського обласного центру зайнятості щодо отримання ваучера на навчання.