ko.net.ua

Колектив Державної екологічної інспекції у Закарпатській області долучився до Екоакції «Шевченко єднає Україну»

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела висадку 30 саджанців дубів в рамках Екоакції «Шевченко єднає Україну», розпочатої Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента «Зелена Країна».

Сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Пехівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства» дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте у селі Будище. Екоакцію розпочали на Черкащині, де Кобзар розпочав свій творчий шлях.

Саджанцями Дубів Шевченка було висаджено алею на території парку-пам’ятки садовово-паркового мистецтва місцевого значення «парк Боздоський», який знаходиться в обласному центрі Закарпаття – м. Ужгород. До акції також долучився міський голова м. Ужгорода та представники Закарпатської ОВА.

Цей захід – це не лише вшанування пам’яті великого поета, а й спроба поєднати сили для збереження довкілля. Переконані, що подібні заходи допоможуть зробити наше природнє середовище чистішим та здоровішим для майбутніх поколінь.