ko.net.ua

Закарпатський актор став переможцем престижного міжнародного фестивалю декламаторів

Конкурс проводився в Національному театрі Угорщини з нагоди Дня поезії.

Майстерністю помірялися як професійні актори, так і самодіяльні виконавці – учні, студенти, просто шанувальники жанру. Учасники змагалися в чотирьох номінаціях – декламування поетичних і прозових творів, інтепретація покладених на музику віршів, кіномистецьких доробків і танцювальних композицій.

“Приємною новиною став вихід до фіналу актора Закарпатського угорського драматичного театру Аттіли Ференці, – каже “Карпатському об’єктиву” директор установи Едіна Шін. – Ще з більшою радістю зустріли звістку про його перемогу”.

Аттіла Ференці зіграв на підмостках Берегова та інших міст Зкарпаття чимало блискучих ролей, зокрема у виставах “Син Сатани”, п’єсі Антона Чехова “Чайка”, “RH+”, інших. І завжди його проводжали бурхливими оплесками. А тепер – нове високе визнання: перемога на фестивалі-конкурсі “Свято поезії”, що відбувся 11 квітня у столиці Угорщини. До слова, актор для свого виступу вибрав вірш ще однієї уродженки Берегівщини, лауреата престижної літературної премії ім.Лайоша Кошута – Магди Фюзеші “Zárszámadás.”

Колеги щиро вітали талановитого партнера з високою відзнакою, зичили нових творчих злетів, захоплюючих ролей.

«Карпатський об’єктив» радо приєднується до цих побажань.

Микола ГОРВАТ