144703
12:56 28.032023

Премʼєра ще одного новоствореного в Берегові українського театру

Життя 4156

Його засновником та режисер-постановником стала заступник директора міського Центру культури і дозвілля Інна Буяновська. Після діючого в місті над Верке Зразкового народного українського драматичного театру ім.Ярослави Бандурович, це вже друга така сценічна трупа в Берегові.

За стартову виставу взяли твір Микола Гоголя “Сорочинський Ярмарок.”

– Чому зупинили свій вибір саме на цій пʼєсі? – поцікавилися в Інни Буяновської. (Нагадаємо, що Закарпатський угорський драматичний театр, що так само діє в Берегові, днями теж дебʼютував на сцені доробком Миколи Гоголя “Сватання”. Родзинкою вистави став той факт, що, крім однієї, всі інші ролі виконували жінки. Карпатський обʼєктив писав про це. М.Г.).

“Хотілося в ці пасмурні дні війни подарувати глядачам щось веселе, комедійне, яке 6 відволікло від тяжких наслідків військового конфлікту,- поділилася з Карпатським обʼєктивом режисер. – Судячи з реагування переповненого залу, нам це вдалося.”

Блискуче відтворили свої образи як досвідчені, так і молоді актори новосформованого колективу. Зокрема, щирі оплески звучали на адресу Ярослава Русанюка, Ольги Васильєвої, Володмира Сітлика, Богдана Приходько, Маргарити Ткач, Поліни Дзюпко, Вʼячеслава Шалигіна та інших. Порадували дебютом Ольга Сакалош, Дарія Куксінова, Діана Онисько та їх молоді партнери. Органічно доповнювали класичний сценарій осучаснені українські народнітанці у виконанні шоу-гурту “Атас” під керівництвом Світлани Кононенко та Альони Герхарт. І звичайно, майстерно зіграла свою роль Хіврі – дружини Черевика, сама режисер

Чимала заслуга в успішній премʼєрі директора Центру, депутата міської ради Миколи Павлюка, який завжди йшов на зустріч акторам, оперативно вирішував назрілі проблеми, допомагав у своєчасному та колоритному виготовленні лекораційтошо

Прикметно, що перепусткою на виставу слугував благодійний внесок на потреби ЗСУ.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах