ko.net.ua

Святий Миколай завітав до дітей переселенців у Берегові

З ініціативи активістів благодійного фонду “Голоси дітей” у волонтерському центрі міста над Верке провели урочисту зустріч святого Миколая з дітьми вимушено переміщених осіб.

Роль доброго Дідуся майстерно зіграв Дмитро Кобринський.

Він щиро вітав присутніх з Різдвяними та Новорічними святами, особливо із Днем Миколая, зичив добра і здійснення бажань, приємного перебування на Берегівщині. Святий у сріблястому жупані вручив діткам пакунки з дарунками, але перед тим хлопчики та дівчатка мали розказати віршик чи заспівати пісеньку. Окремо обдаровував Дідусь тих дітей, хто відгадував його римовані загадки.

А перед зустріччю зі Святим Миколаєм, підлітки мали змогу позмагатися в різних локаціях, як от в “Білоччиній коморі”, “Ведмежому баскетболі”, “Файному футболі” тощо. Охоче заглядали діти і до кабінету психологічного розвантаження, де дипломовані спеціалісти допомагали їм позбутися різних страхів, переляку й таке інше.

До слова, така приймальня діє у волонтерському центрі вже кілька років. Два психологи, психотерапевт і ще два фахівці надають тут допомогу дорослим і дітям, по суботах приймають їх за попередніми записами.

“Наші осередки діють по всій Україні,- розповідає Карпатському об’єктиву керівник берегівської групи Юлія Ларіна. – І ми радо зустрічаємось з пацієнтами не лише на свята, а й в будні”.

Після згадуваного кабінету, дітлахи обов’язково навідуються до мудрої сови-чарівниці, яка розташувалася поряд на розлогому дереві, й загадують їй свої бажання.

“Намагалися створити дітям, які вимушено покинули свої домівки, затишну й незвичну атмосферу, щоб вони хоча на хвильку забули пережите, страхіття невиправданої війни,- ділиться з Карпатським об’єктивом координатор волонтерського центру Тетяна Вовкунович.- І це не єдиний такий захід, який ми тут проводимо”.

Так, на наступний тиждень планується поїздка до замку Сент Мікловша, екскурсія по місцях, де гніздяться червонокнижні птахи. Волонтери в перспективі мають ще чимало корисних і захоплюючих наміток.. Вони жертвують свом вільним часом, аби доставити дітям біженців задоволення.

Микола ГОРВАТ