ko.net.ua

«Нас об'єднала війна»: мукачівці відзначили День Незалежності (ФОТО)

24 серпня волонтери Мукачева знову об’єдналися для того, аби відзначити одне з найважливіших свят для нашої країни – День Незалежності. На території волонтерського хабу ” Венеція” організували декілька локацій: інсталяцію пам’яті героїв “Азову”, благодійний ярмарок та гастрономічний сектор.

“Свято Незалежності нашої країни у 2022 році дуже особливе. Цього року ми відзначаємо його під звуки сирен та вибухи снарядів. 31- річниця Незалежності України стане нагадуванням для усього світу, як дорого може коштувати свобода”,- зазначає волонтер Евгеній Владимир.

Як зазначив молодий чоловік, благодійний ярмарок “Нас об’єднала війна” відбувся не дивлячись на повітряні тривоги, які лунали майже цілий день. На час їх оголошення локації закривались. А з відбоєм захід відновлював свою роботу.

Однією з важливих локацій заходу була інсталяція пам’яті героям полку “Азов”. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті. “Серце здригається!

Інсталяція пам’яті, яка змушує замислитися кожного, хто проходить повз і зупиняється….”,- каже волонтерка Катерина Легерда.

Інша локація – це родинний ярмарок, до якого долучилися і дітки Мукачівського ДНЗ 18, а також місцеві майстрині, які завжди приносять вироби ручної роботи. На гостей заходу чекали і смачні страви від невтомних кухарів волонтерського хабу ” Венеція”, які вже протягом пів року, щодня, годують вимушених преселенців. Цього дня у меню: боб левеш, голубці, бутерброди, та мохіто, та смачненьке тістечко.

Та найголовніше це те, що метою заходу було зібрати кошти для ЗСУ. В результаті спільної роботи мукачівських волонтерів на потреби бійців 128 бригади зможуть передати 22 200.

Організатори заходу, а це “Волонтери Закарпаття” та “Orphan’s Promise”, зазначили,що захід організували виключно за підтримки меценатів та простих небайдужих мукачівців.

Ірина ГРАБКО