ko.net.ua

В Ужгороді показали Україну очима юних харків'ян

Війну в Україні малюють дітки із Харківщини так, як відчувають цю трагедію серцем. Сьогодні, 23 серпня, виставку дитячих малюнків відкрито у Закарпатському обласному художньому музеї імені Й. Бокшая. Свої емоції від жахіть війни діти висловлюють через фарби, у яких переважають символічні синьо-жовті кольори. На фоні полів із пшеницею зображені дівчата у національному вбранні, на синьому полотні неба – летить український літак-символ «Мрія», за яким розвівається національний стяг.

Загалом тут представлено понад 30 тематичних малюнків, окремі з них створені у бомбосховищах і підвалах, але усі наповнені жагою до перемоги, прагненнями добра і любові.

Також відвідувачі музею мають змогу милуватися й витворами юних закарпатських талантів образотворчого мистецтва.

Святкові настрої доповнили харківські музиканти – артисти ансамблю «Музичний сувенір» (керівник Сергій Нєвєров), із низкою народних та патріотичних композицій.

Справжнім музичним подарунком для учасників заходу стала пісня «Вперті і нескорені» у виконанні соліста гурту «Чаламада» Василя Полажинця, присвячена 15-му окремому гірсько-штурмовому батальйону, яка розповідає про звитяги наших воїнів та у майбутньому стане гімном батальйону.

Ініціатори й організатори виставки – Центральна міська бібліотека міста Харків, Закарпатський обласний художній музей ім. Й. Бокшая та його філіал «Народний літературний музей Закарпаття».

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.