ko.net.ua

У Хусті відзначили День Державного Прапора України

У Хусті Закарпатської області відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.

Щороку напередодні Дня незалежності України, ми вшановуємо одну з головних національних святинь – Державний Прапор України!

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу й з півночі до півдня України.

Державний Прапор уособлює всі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Він – незмінний символ нашої вільної демократичної та незалежної держави.

Так, з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України у Хусті відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на майданчику поблизу Хустського краєзнавчого музею за участі перших керівників Хустського краю, військових, громадськості тощо.

Почесне право підняти Державний прапор України надали: Рішко Вероніці та Деркач Олегу – золотим медалістам Хустського ліцею імені Івана Магули та Хустської спеціалізованої школи №1 імені Августина Волошина, які підкорили Національний мультипредметний тест своїми максимальними результатами. Відтак під позивні Гімну України гордість громади й підняла державний стяг.

Відтак під звуки метроному відбулося вшанування їх пам’яті хвилиною мовчання.

Крім того, пролунали з нагоди свята й концертні виступи обдарованих хустян. Так, «Два кольори» (муз. Олександра Білаша, сл. Дмитра Павличка) виконав Андрій Тудовші; патріотичну відому пісню «Не твоя війна» присутні почули у виконанні вокального дуету у складі Ксенії Чегіль та Андрія Тудовші; також з Днем Державного Прапора України привітала Валерія Антал, лауреат Всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів. У її виконанні прозвучить пісня з репертуару Насті Каменських «Я Україна».

Про це повідомляє пресслужба Хустської міської ради.