ko.net.ua

У Тячеві провели вуличну акцію «Молодь єднає Україну»

Цього року Україна вперше відзначає офіційно День молоді 12 серпня. Саме цього дня працівники Тячівської ПБ та бібліотеки-філії для дітей провели вуличну акцію “Молодь єднає Україну”. Для жителів, гостей міста були підготовлені та роздані листівки, де вказана адреса бібліотеки та коротка довідка про День молоді.

Довідково: До 2022 року День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня, однак, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, в Україні змінили дату святкування Дня молоді. Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня, відповідно до указу Президента України. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді.

“Українська молодь – це тепер сталь та велика гордість. Ви стали дорослими і мудрими зарано. Ви волонтерите, воюєте, вчитесь під сиренами, допомагаєте слабшим постраждалим від війни, виходите на акції по всьому світу проти війни і агресора, збираєте кошти на армію та нові домівки для тих, хто їх втратив, та іноді робите неможливе. Ви вже є сильна нація, яка сформує нашу сильну національну державу та ніколи не забуде, хто є нашим ворогом. Ви – вражаєте. З Міжнародним днем молоді!” – Олександр Ткаченко (Міністр культури та інформаційної політики України).

Про це повідомляє Тячівська бібліотека для дорослих.