ko.net.ua

У Мукачеві провели дитячий майстер-клас "Від вінілових платівок до мр3". Фото, відео

В рамках реалізації проєкту  Спільно. Твоя підтримка поруч” громадського об’єднання “Культурна платформа Закарпаття” в партнерстві з дитячим фондом ООН ( ЮНІСЕФ) у мукачівській міській дитячій бібліотеці цікаво та пізнавально розповідали про вінілові платівки і СD-диски. 

Саме 12 серпня у світі відзначають День вінілових платівок. Ініціатором такого свята стала американська компанія, що збирає вінілові платівки, задля збереження музики і культури. 

Чимало учасників майстер-класу вперше побачили вінілові платівки. Сучасні діти мали змогу не тільки познайомитися з ними візуально, але й почути записані на них пісні. Продемонструвала, як працює громофон та платівки,  мисткиня з Мукачева  Тетяна Рибар. Саме у мукачівському літературно-мистецькому музеї  зберігається цей музичний апарат у робочому стані. 

“Наші майстер-класи це завжди і можливість поринути у атмосферу запропонованої тематики. Будуємо наші уроки таким чином, що маємо інформативну та розважальну частину. Ще завжди намагаємося робити на заняттях такі речі, які вони можуть забрати з собою додому, щось корисне. Таким чином дитина краще запам’ятовує цей день”,-  розповідає менторка Беата Столяренко. 

Після демонстрації діти мали змогу виготовити підвіски на CD-дисках. Для цього отримали усі необхідні матеріали та майстрували їх кожен на свій смак. 

Майстер-класи відвідують зазвичай 15- 25 дітей, залежно від його складності, розповідають організатори. Аби потрапити на такі заняття потрібно попередньо реєструватися. 

                                             Ірина Грабко