ko.net.ua

У Мукачеві відкрили виставку-продаж розписаної кераміки «Наш любий кРай»

7 липня у мукачівському Палаці культури і мистецтв відбулося відкриття виставки декоративно-прикладного мистецтва “Наш любий кРай”. На розсуд присутніх свої роботи представила мукачівська художниця та майстриня з художнього розпису по кераміці – Оксана Метзгер. Близько 40 творів, наразі, можна не тільки побачити, але й придбати, тим самим підтримати українську армію, адже 25 відсотків з продажу мисткиня планує передати Максиму Адаменку на виготовлення перископів для військових.

“Я радію, що маю змогу нарешті виставлятися і в Мукачеві. А також щаслива від того, що маю змогу зробити і свій внесок у підтримку наших військових”, – каже Оксана Метзгер.

“Ми вже тривалий час виготовляємо перископи у Мукачеві. Так, як військові отримують їх безкоштовно, то закуповуємо комплектуючі в більшості саме за благодійні внески. Собівартість одного перископа – 100 гривень”, – розповідає Максим Адаменко.

На виставці представлені розписані тарілки, підставки під гаряче та панно. Під час відкриття Оксана Метзгер познайомила гостей заходу зі своєю донькою – юною художницею Ізабелою Івановою, яка допомагала з організацією виставки, а також представила і декілька своїх робіт, а також розповіла, що саме виставила на загальний розсуд.

“Тут є роботи, які присвячені суто закарпатській темі. Ця тематика зі мною вже 17 років. А взагалі кожна рамочка має свою тему: обереги, пам’ятки архітектури, природа та мої творчі вподобання і фантазії. Можливо десь строкато вийшло, як наприклад у німецькій тематиці. Щодо форми, то як ви вже помітили, що кругла ідеальна для роспису, але хотілося розбавити, тому є панно. Також я випробувала нову тему – інтер’єрна картина, вона складається з декількох деталей, що доповнюють одна одну”, – розповідає художниця.

Окрім вже готових розписаних тарілок, можна буде зробити також індивідуальне замовлення. Мисткиня виготовлятиме їх за задумом замовника.

Виставка триватиме два тижні.

Ірина ГРАБКО