ko.net.ua

В ужгородському ліцеї «Інтелект» пролунав останній дзвоник

Прикрашені стрічками хлопці й дівчата, оберемки квітів, усмішки на обличчях та сльози в очах – нині в кількох школах Ужгорода пролунав останній дзвоник.

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну Міністерство освіти видало наказ, згідно з яким школи можуть самостійно визначати дату завершення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році.

Тож деякі школи були вимушені проводити його онлайн, а хтось таки провів урочисту лінійку. Як от багатопрофільний ліцей “Інтелект”- загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11, який знаходиться на Православній набережній.

Нині на святкову лінійку прийшли випускники, а також їхні батьки, родичі та друзі.

Директор ліцею Наталія Макара підсумувала минулий навчальний рік та побажала випускникам мирного неба над головою. Щоб нарешті закінчилися війна і вони жили у мирній, квітучій Україні.

Відтак відбулося вручення медалей та свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти. Під час урочистостей було вручено дві золоті та дві срібні медалі.

Варто зазначити, що в школі є чимало учнів-переселенців і навіть випускників, які успішно завершили навчання в ліцеї “Інтелект” та отримали атестат.

Це радісне і водночас сумне свято, – зазначають самі випускники. Потрібно думати про вступ до університету та про те, як максимально використати запас знань та допомогти своїй країні здобути перемогу.

Христина БІКЛЯН