ko.net.ua

У Мукачеві відкрили безкоштовний денний табір для дітей

Літній табір для мукачівців та дітей-переселенців запрацював цими днями у Мукачеві. За ініціативи церкви Відкуплення та фінансової підтримки благодійників, у мікрорайоні Росвигово, навпроти педагогічного факультету МДУ, по вулиці Яна Амоса Коменського, з’явилося ціле наметове містечко.

“Ми давно вже хотіли відкрити такого типу табір для дітей. Зараз отримали фінансову підтримку і от працюємо вже другий день. Тут у нас встановлені намети, тобто таке собі зонування за інтересами. Маємо інтерактивну локацію, де дітки можуть вивчати англійську мову, намет для різного роду творчості, зона для занять спортом та намет-харчоблок”,- розповідає співорганізатор християнського табору Степан.

Відвідувати табір можуть діти з Мукачева та вимушені переселенці, віком від 9 до 15 років. Перебування в денному таборі безкоштовне. Окрім розваг та різних занять на дітей чекає ще й сніданок з обідом.

“На сніданок ми беремо булочки, відразу закуповуємо багато, щоб на всіх вистачило. А от обід нам готують в одному з ресторанів міста. Дивимося скільки дітей прийшло і робимо замовлення. От до прикладу, на другий день табору в нас було вже близько 100 дітей. Усіх годуємо. А вечеряють вони вже вдома”, – додає Степан.

Самі діти від ідеї у захваті. Адже чимало з них не мають можливості цього літа відпочивати в інших таборах. Серед них і Софія, яка приїхала на Закарпаття з Бахмутського району Донецької області.

“Місяць тому приїхали. Коли ми виїжджали, то в нас було ще відносно спокійно, зараз кажуть артобстріли почастішали. Ми з мамою приїхали, бо хотіли змінити обстановку на літо. Маємо тут знайомих. Саме через них дізналися про цей християнський табір. Я якраз дуже хотіла до табору, тому вирішила, що буду його відвідувати. В свою чергу вже встигла познайомитись з чудовими людьми і дуже задоволена. Мені тут подобається!”,- каже Софія.

Нагляд за дітьми проводять близько 30 дорослих.

Ірина ГРАБКО