ko.net.ua

У Закарпатському обласному театрі драми та комедії відбулися перші гастролі театру-студії переселенців «УЖіК»

Сьогодні в Закарпатському обласному театрі драми та комедії відбулися перші гастролі першого в Україні театру-студії переселенців під назвою “УЖіК”.

Презентували хустянам безсмертного на театральних підмостках Шекспіра – виставу “Король Лір” за мотивами однойменної п’єси.

Слід зазначити, що як до акторської, так і до постановчої групи УЖіКа увійшли переселенці з різних куточків країни, які тимчасово проживають в Ужгороді. Хоч вони не є фаховими акторами, проте з самовіддачею прожили на сцені шекспірівську історію.

Режисер-постановник В’ячеслав Єгоров не розпилюється на масштабність, навпаки – вибудовує дійство лаконічно, стисло, проте зрозуміло й органічно.

Сподобався символічний мінімалізм у створенні сценографії. Нічого зайвого – кожен елемент “влучав у задану ціль”. Потрібного драматизму додавали світло та звукові ефекти.

Обрамлення вистави стало надзичайно суголосним з сучасними подіями: вокзал-валізи-переселенці на пролозі (як промовистий символ історії створення театру-студії) та мудра настанова про важливість єднання і взаємопідтримки у фіналі вистави.

Тож вітаємо новостворений театральний колектив “УЖіК”, їхню креативну продюсерку Oksana Chornobryvtseva з прем’єрною постановкою та бажаємо їм розвитку, процвітання і ще багато цікавих театральних вистав!

Чекаємо з гастролями в Хусті!

Вистава відбулась за сприяння та підтримки Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської області.

Про це інформує Закарпатський обласний театр драми та комедії.