ko.net.ua

Закарпаття отримало від Австрії пожежні машини та реанімобілі

У рамках візиту австрійської делегації на Закарпаття, Україна отримала 7 пожежних машин. Передача спецтехніки відбулася на території Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

За словами Віктора Микити, всього місяць тому Закарпатська ОВА підписала Меморандум про співпрацю із керівництвом федеральної землі Бургенланд Республіки Австрія. А вже цими днями в область прийшла гуманітарна допомога Україні у вигляді спеціалізованої техніки для управління ДСНС.

– Щиро дякую голові Уряду землі Бургенланд Республіки Австрія Гансу Петеру Доскоцілу та громаді Бургенланду за підтримку й увагу до нашого краю. Завдяки таким машинам фахівці ДСНС зможуть оперативно реагувати на виклики, ліквідовувати вогонь і рятувати життя населення. Спеціальне пожежне авто також отримає міжнародний аеропорт “Ужгород” для виконання необхідних безпекових норм, – зауважив Віктор Микита. – Також ми домовилися про те, що познайомимо наш локальний паливний бізнес з бізнесом Австрії. Усе для того, аби ми могли комунікувати і торгувати паливом. Завжди наголошуємо на тому, що влада не втручається у бізнес, але допомагає. Ми знайомимо, а все решта – за ними. Тому що питання палива наразі для Закарпаття та усієї України – номер один.

У свою чергу керівник управління ДСНС Закарпаття Роман Гудак теж подякував Гансу Петеру Доскоцілу та громаді Бургенланду за такий подурунок.

– Наші водії оцінили пожежні машини. Хоч вони й не нові, але це машини, які дуже потрібні нам в гірських умовах. Вони в дуже хорошому справному стані. Ми в Україні починаємо розвивати добровольчий рух пожежників. І насправді, такими машинами можна користуватися навіть без спеціальної підготовки, – розповів Роман Гудак.

Варто також зазначити, що це не перша гуманітарна допомога з Австрії.

Днями в область прибули 11 одиниць пожежної та рятувальної техніки, а також 5 реанімобілів. Допомогу надали екстрені служби м. Відня.

Тобто загалом, за останні дні, в Україну прибула допомога з 23-ох спеціальних автівок.

Окрім техніки, серед вантажу є й чимало іншого обладнання й спорядження, яке пригодиться під час війни. Незабаром вся ця гуманітарна допомога зможе посилити боєздатність підрозділів ДСНС усіх областей України, які працюють над ліквідацією пожеж та надзвичайних ситуацій спричинених війною.

Христина БІКЛЯН