ko.net.ua

В Ужгороді відбувся флешмоб «Залишайся в Україні!». Фото, відео

Україна потребує кожного з нас. Тому ми повинні продовжувати робити все, що можемо. На всіх напрямках. Для підтримки наших Збройних Сил. Для збереження й розвитку економічної активності в Україні – настільки, наскільки це зараз можливо. Кожен може внести свою лепту в перемогу всіх. Хтось – зі зброєю в руках. Хтось – на роботі. 

Саме це намагалися донести до громадськості ужгородські волонтери, які провели в обласному центрі Закарпаття мирну акцію-ходу «Залишайся в Україні».

Зібралися волонтери та всі бажаючі на площі Богдана Хмельницького, біля найвищого флагштоку області. З плакатами в руках, демонстранти пройшлися набережною аж до площі Театральної. Тож до учасників акції мали можливість приєднуватися всі бажаючі.

 – Ми хочемо без осуду показати, що залишатися в Україні – це престижно і сміливо. Що це піднімає не тільки наш дух, але й авторитет українців серед інших держав: мотивує їх підтримувати нас і допомагати чинити опір російському наступу, – розповіли учасники акції.

Організатори заходу зазначають: багато людей зараз роздумовують, чи варто залишатися в Україні, безліч сімей розглядають можливу еміграцію.

– Ми хочемо звернутися до них і сказати, що Україна – це ти. Кожен на своєму місці може робити важливу справу, – розповідає волонтерка, організаторка акції Андріана Данилюк. – Ми можемо внести свою частинку в економіку країни, в армію. Ми повинні підтримати того солдата, який зараз стоїть в нульових лініях. Незалежно від того де ви зараз знаходитеся: в Ужгороді, Києві, Бучі чи десь на Сході. Тому будемо розказувати ужгородцям і показувати на особистому прикладі, чим саме ми займаємося під час війни і яким чином це допомагає Україні. Тобто, чому ми тут. 

Насамкінець учасники флешмобу пройшлися центром міста та поділилися своїм волонтерським досвідом. 

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро МИСЬ