ko.net.ua

У Мукачеві відбувся благодійний концерт класичної музики. Фото

За сприяння благодійної організації  «Промінь надії», дуету «YES» та оркестру, у Мукачеві влаштували вечір класичної музики для тимчасово вимушених переселенців, що наразі проживають в місті.

Тривав концерт півтори години, а репертуар виконавці добирали за принципом повноти і різноманітності життя, але в контексті теперішньої ситуації, щоб допомогти переміщеним особам, зазначає скрипаль Сергій Добош.

«Усе для того, аби підтримати тих, хто безпосередньо постраждав від російського вторгнення, душевно і духовно оновитися, внутрішньо зміцнитися та підбадьоритися, здобувши нову надію, віру, осмислення глобального значення боротьби України від шовіністичних посягань злочинної терористичної держави-агресора, яка влаштовує геноцид українського народу. Тому програма має дві, майже рівноправні складові,що відповідає нашій мистецькій місії: «Музикою і Словом нести світло усім людям»!» – розповідає митець.  

Музиканти переконані, підтвердженням необхідності та успіху програми є не тільки бурхливі оплески, а й відгуки глядачів, в середині яких справді відбувається душевно-емоційне відновлення. Про це кажуть і самі переселенці, значна частина з яких приїхали з Києва та області.  

« Ми почули, що у місті відбудеться такий вечір і вирішили прийти, адже маємо надію, що музика, тим паче класична, допоможе нам відволіктися від похмурих думок, які не покидають нашу свідомість», – каже пані Галина  та Ольга з Києва.

« Не могли оминути таку подію, бо у Києві частенько відвідували концерти класичної музики. Вона чудова і навіть у спокійний час змушує нас задуматися і переосмислити якісь моменти, а наразі це просто бальзам на поранені душі», – ділиться пані Ганна з донькою Олександрою.

Творчий захід провели вдруге, але як кажуть музиканти, планують зробити хорошою традицією,

                                                                                            Ірина Грабко