ko.net.ua

Закарпатська регіональна державна лабораторія інформує про результати досліджень

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області із залученням спеціалістів Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води з місць надання гуманітарної допомоги та місць організованого харчування переселенців.

Впродовж минулого тижня досліджено 21 пробу питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за мікробіологічними показниками виявлено:

Окрім того, Закарпатською регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби було досліджено 108 гігієнічних змивів з поверхонь на бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Невідповідність виявлено у 2 закладах:

Про результати досліджень проінформовано органи місцевої влади та Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Проведено дослідження 24 зразка готової кулінарної продукції з місць перебування та харчування переселенців. Позитивні результати відсутні.

Лабораторія продовжує моніторити якість та безпечність питної води та продуктів харчування в області.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.