ko.net.ua

Медична гуманітарна допомога поїхала з Ужгорода до 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Медичні препарати (ліки), перев’язувальні матеріали, бандажі, милиці, укомплектовані індивідуальні аптечки, термоковдри, необхідне для госпіталів напередодні мікроавтобусом відправили з Ужгорода 128-ій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Ярослав Глагола, вантаж для військових сформували з гуманітарної допомоги, яку організувала та скоординувала його, як депутата міськради, помічниця Олена Черненко.

Працівники медичних закладів Ужгорода скрупульозно відсортували за призначенням, уважно перевірили терміни придатності медикаментів, засобів із двох поставок – із Лондона та з частини загальної гуманітарної допомоги із Барселони.

На фронт відправлення поїхало за співпраці з волонтерами, яких очолює Власта Рейпаші. Інші ж ліки і медичні засоби за призначенням розподілили міським закладам Ужгорода: у сімейні амбулаторії, поліклініку, центральну міську клінічну лікарню, дитячу лікарню, пологовий будинок. Це – значна допомога, адже централізоване постачання ліків і логістика доставки препаратів дуже суттєво порушені, а в місті, з урахуванням вимушених переселенців, значно більше людей потребують допомоги.

Ярослав Глагола зазначив, що найближчим часом очікують допомогу з Ізраїлю – лікарські засоби всіх груп, інструментарій. Вантаж уже сформований, очікують на вирішення логістичних питань доставки. Також Олена Черненко займається постачанням інсулінів та веде перемовини про надходження в Ужгород через фірму Siemens із Німеччини цифрового апарату УЗД та мамографа.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.