ko.net.ua

Як працює Перечинська лікарня в умовах воєнного стану

“Як працює Перечинська лікарня в умовах воєнного стану?” – з таким запитанням звернулася кореспондентка “Карпатського об’єктива” до  медичного директора КНП “Перечинська лікарня” Світлани Селебінки.

– Лікарня працює у звичному режимі, як стаціонарні відділення, так і поліклініка, – каже Світлана Михайлівна. – Тимчасово не проводиться планова госпіталізація, є деякі обмеження щодо проведення профілактичних оглядів, однак вони також проводяться.

Зараз основне навантаження на поліклініку – лікарі проводять комісійний огляд чоловіків призовного віку.

На лікування приймаються як жителі Перечинщини, так і тимчасово переміщені особи за направленням лікарів первинної медичної допомоги або ж за скеруванням “швидкої допомоги”.

– Чи народжували у пологовому відділенні переселенки?

– Станом на 21 березня вагітні переселенки у нашому закладі ще не народжували, однак на обліку вже перебуває 10 жінок.

– Чи забезпечений медичний заклад ліками?

 – Так, медичними засобами та ліками на сьогодні забезпечені.

– Яка ситуація із кількістю хворих на ковід?

– На це питання більш повну інформацію могли б надати лікарі сімейної медицини, тому що первинні звернення з приводу таких захворювань отримують вони. Однак були випадки і у лікарні, коли “швидка” доставляла на госпіталізацію дітей та дорослих, а при проведенні їм швидкого тесту на COVID результат був позитивний, і особи у подальшому були госпіталізовані до профільних лікарень (у наш заклад такі хворі не госпіталізуються). Загалом кількість випадків коронавірусного захворювання значно зменшилася і значно менше хворих із важким перебігом.

Директор КНП «Перечинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ярослав Дідичин повідомив: «Всі, хто до нас звертається, обстежуються відповідно до протоколів лікування. Наразі кількість хворих на ковід зменшилася».

Тетяна ГРИЦИЩУК