ko.net.ua

Вже вдруге Закарпаття відправляє юних футболістів до провідних клубів Європи

Через війну Росії проти України вихованців футбольних академій по всій країні були змушені евакуювати з місць їхнього постійного проживання у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Херсонській та інших областях, де ведуться активні бойові дії.

Спортсменів прийняли інші академії, серед яких і навчально-тренувальна база «Мункач футбольна академія», що у селі Дерцен. Завдяки сприянню партнерів та Українській асоціації футболу вже вдруге вдалося відправити юних спортсменів у провідні міжнародні футбольні клуби Європи.

Поспілкуватися з дітьми та оглянути тренувальну базу в Мукачівському районі прибули голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, президент Української асоціації футболу, член Виконавчого комітету УЄФА Андрій Павелко та відомі футболісти – володар нагороди УЄФА «Срібна бутса» Олег Протасов і віцечемпіон Європи, володар Кубка Кубків УЄФА Василь Рац.

Віктор Микита зауважив, що у такий час, коли на значній території країни йдуть бойові дії, важливо вчасно евакуювати дітей, зберегти їхнє життя та здоров’я, дати можливість й надалі розвиватися в улюбленому спорті.

«Завдяки командній роботі Андрія Павелко, його ініціативи та енергії, вдалося домовитися з європейськими футбольними клубами про прийом наших талановитих спортсменів – майбутнього нашої нації. Загалом, клуби прийняли близько 500 дітей з центральних та східних областей України. Юні спортсмени можуть тренуватися та навчатися у футбольних клубах Угорщини, Італії та інших країн», – додав голова ОВА.

У свою чергу, Андрій Павелко зазначив, що саме на Закарпатті можна познайомитися з юною збірною України, адже зараз у нашому краї знаходиться чимало талановитих дітей: «Кілька днів тому дітей вже відправляли до одного з найстаріших футбольних клубів Італії «Ювентус». А зараз завдяки хабу між Закарпаттям та Угорщиною наші дітки потраплять до спортивних таборів та сімей у сусідній країні. Це великі можливості для розвитку в майбутньому».

Президент Української асоціації футболу розповів, що їхня організація наразі працює на Закарпатті, як і Національний олімпійський комітет. Також сюди доправляють гуманітарну допомогу від Міжнародного олімпійського комітету.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео Дмитро Мись