124448
15:08 23.022022

Відбулися загальні річні збори місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Бадалово

Життя 3327

Загальні річні збори місцевого осередку Товариства угорської культури Закарпаття села Бадалово, який налічує 350 членів, відбулися 19 лютого в приміщенні Будинку культури.

Голова місцевої організації Людвіг Якаб привітав присутніх і зазначив, що до засідання долучилися й представники місцевої адміністрації, депутат від Бадалова в раді територіальної громади та духовний пастор села.

Відтак учасники зборів ушанували хвилиною мовчання пам’ять померлих минулого року членів осередку. Після цього Людвіг Якаб прозвітував про роботу організації у 2021-му. За його словами, незважаючи на епідемічну ситуацію, вдалося провести всі заплановані заходи. Зокрема відзначили 199-й день народження угорського поета Шандора Петефі, Національне свято 15 березня, ушанували пам’ять жертв сталінських репресій – 150 мешканців села. Крім того, як і щороку, провели День угорської культури. Зазначалося, що місцеві фермери за традицією активно долучилися до акції «Хліб угорців», тож під час зборів їм вручили пам’ятні грамоти. Місцевий осередок також привітав з днем народження найстаршого закарпатського угорського поета – Тигомира Ференці, якому торік виповнилося 80.

Мешканці Бадалова з ініціативи Людвіга Якаба звернулися до керівництва обласної організації ТУКЗ-КМКС з проханням внести вшанування пам’яті Шандора Петефі 1 січня 2023 року до заходів обласного рівня організації з огляду на 200-річчя від дня народження поета.

На загальних зборах керівники місцевих установ отримали в подарунок від КМКС угорський прапор, щоб мати можливість виставити його поруч із державним як символ національної ідентичності.

Голова Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін під час свого виступу висловив вдячність уряду Угорщини за всебічну допомогу, завдяки якій протягом минулого року на Закарпатті вдалося провести ремонт у понад сотні установ і закладів.

На завершення загальних зборів учасники виконали національну молитву угорців.

felvégi/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах