ko.net.ua

Під час наради у Виноградові обговорили норми та порядок організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

У Виноградові, за ініціативи директора комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти» Юрія Свища, відбулася нарада з освітянами району, в якій також взяли участь начальник Виноградівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степан Барзул та лікар відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Данкович.

На нараді підбили проміжні підсумки запровадження в практичну діяльність освітніх закладів основних положень Постанови КМУ від 24.05.2021р. №305 «Про затвердження норм і порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», за наслідками проведених у 2021році планових та позапланових заходів нагляду (контролю) та комісійних перевірок. Під час дискусії, що мала діловий і предметний характер, обговорили чимало питань, які стосувалися дотримання норм циклічності продуктів, енергетичної цінності, відсутності на сьогодні розробленого МОЗ України примірного чотиритижневого меню на зимовий період, впровадження системи небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР) у закладах освіти.

Лікар відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Виноградівського управління ГУ ДПСС Наталія Данкович детально розповіла про нові вимоги санітарного законодавства. Посадовець звернула увага освітян на складання приблизного чотиритижневого сезонного меню для дітей різних вікових груп; норми та підходи до організації харчування дітей згідно з вимогами постанови КМУ № 305 від 24.03.2021 року; виготовлення страв за оновленими нормами харчування; ведення відповідної документації та журналів обліку тощо.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.