ko.net.ua

Час на мистецтво: у Мукачеві провели творчі майстер-класи

Класичний живопис, акварель, керамічне панно та вітраж. 6 листопада, мукачівці мали змогу дізнатися більше про мистецтво та його різновиди. Спеціалісти провели творчі майстер-класи в “Артпросторі у пасажі” та пообіцяли зробити такі заходи традиційними.

“Я у захваті від таких заходів. Працюю лікарем- стоматологом, але захоплююсь мистецтвом. Малювати ніде професійно не вчилась, та постійно намагаюся вдосконалювати вже набуті знання. Для цього можу використовувати саме такі майстер- класи, як сьогодні. Дуже добре, що є можливість, прийти і наживо подивитись, як малюють професіонали, спитати щось та надихнутися”, – розповідає мукачівка Наталія.

Пані Наталія, була однією з тих, хто відвідав майсер-клас Роберта Брагінського. Художник у цей день був одним зі спікерів та представив публіці такий напрям, як клачисний живопис.

“Я не проти ділитися своїми знаннями. Навпаки вважаю такі заходи чудовими. Кожен художник і не тільки, мріє залишити свій слід на цій Землі. Я особисто вже років 10 працюю з людьми та ділюся своїми навиками та інформацією. Сьогодні представив основу з основ, класичний живопис. Це такий ніби ввідний курс, коротко та про головне”, – ділиться емоціями художник.

Окрім класичного живопису в ” Артпросторі у пасажі”, також розповіли про те, як малювати акварелями осінній ліс, робили з кераміки гроно винограду та створювали осінній вітраж.

Такі заходи планують у артпросторі зробити традиційними, бо вважають, що творча робота позитивно впливає на психологічний стан людини та допомагає розкривати приховані таланти.

Ірина ГРАБКО