ko.net.ua

Борщівник перемагає: на Рахівщині йде війна з борщівником

В останні роки на території Рахівського району поширився бур’ян, так званий борщівник Сосновського, хоч і не дуже любить гірську місцевість, борщівник росте шаленими темпами.

У селі Розтоки пані Аня, місцева жителька каже: “буквально декілька днів тому борщівник скосили й вже дивлюся, за кілька днів знову виріс, та ще більший за попередній”.

На даний час на території району борщівник Сосновського проростає шаленими темпами, ця дощова погода якраз йому у цьому сприяє. Найбільш активно включились у боротьбу із борщівником Богданська долина це села Луги, Богдан, Розтоки та Видричка та по району Рахівщини. Навіть закупили бензомоторні коси.

Значну допомогу у знищенні борщівника надано і Тячівським управлінням водного господарства, де працівники скошують берегоукріплення за якими закріплені.

Власними силами місцевих рад скошено велика кількість борщівника. Проте, його необхідно косити щонайменше 3 рази на рік, щоб не допустити викиду розетки та дозрівання насіння. Одна розетка містить 18-19 тис. насінин, які можуть прорости й через 10 років.

На даний час Борщівник перемагає тому що росте шаленими темпами.

Тож, виходячи з вищевикладеного, просимо усіх власників земельних ділянок, керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності, фермерських господарств, голів місцевих рад долучитись до знищення та недопущення розповсюдження борщівника Сосновського на території району.

Олена БОДНАР