ko.net.ua

Премії, музичні сюрпризи та особливий вальс: в Мукачеві відбулось свято випускників 2021

Вже традиційно після закінчення навчального року центральною площею Мукачева пройшли сотні випускників, які урочисто відзначили завершення свого шкільного життя. Цього року урочистий випускний в місті відбувся 29 червня.

“Я думала, що буду хвилюватись, але більше тішуся та відчуваю гордість за своїх учнів”, – розповідає Діана Федів, яка є і мамою випускниці, і класним керівником та вчителем української мови водночас. ” Я пишаюсь, що моя донька гідно здала ЗНО і вступає в той заклад, про який мріяла. Вона буде філологом, тобто пішла моїм шляхом. Це означає, я дала їй гарний приклад для наслідування. Також пишаюсь і іншими своїми учнями. Я з ними провела 7 років, раділа їх успіхам та допомагала у всьому. Вони дуже гідно здали ЗНО. Ці діти стали моєю другою родиною, і я жодного разу не пошкодувала, що обрали саме цю професію”.

“Сьогодні я відчуваю особливе хвилювання і радість водночас”, – каже випускниця ліцею №11 Світлана Сарканич. Дівчина додає, -“завершення школи – це дуже особливий день. Це означає, що я більше не буду школяркою, а зовсім скоро стану студенткою. Я обрала професію лікаря. Про це я мріяла з дитинства. Я золота медалістка. Я отримала досить високі бали на ЗНО, до 200 балів з української мови мені не вистачило всього 5. Але, загалом, своїми результатами я задоволена.”

“Я цього дня щороку почуваю себе святково”, – каже Людмила Ковач директорка Мукачівської ЗОШ № 13.” Кожен випускний для вчителя чи директора – велике свято, так само, як перше вересня. Наші учні показали гідні результати, у нас вісім медалістів. Кілька учнів здали ЗНО на 180 і вище балів. Звичайно, цього року трохи дав про себе знати карантин. Зокрема, математику діти могли здати трохи краще, але це тенденція по всій Україні. А от з гуманітарними науками все дуже добре. Хоч карантин і трохи збив нас з ритму, але я думаю, ми все надолужимо.”

Урочисті заходи розпочались зі святкового параду. Вже колишні школярі кожного закладу Мукачівської громади вишикувались в центрі міста біля сцени. Привітав випускників Мукачівський міський голова а також вручив медалі та премії. Цьогоріч серед 690 випускників – 74 медалісти — 56 «золотих» та 18 «срібних».

“Саме сьогодні ви переступаєте у новий етап дорослого життя, де вас буде чекати багато випробувань. Я бажаю вам, щоб ці випробування ви легко долали і щоб все, що ви запланували у своєму житті, збувалося тільки так, як ви цього бажаєте. Бажаю всім вам стати успішними, щоб ми всі вами гордилися, адже саме ви є майбутнім нашого міста, нашої області та нашої держави.

Також, премію у розмірі 20 тисяч гривень отримав Анатолій Шоха – учень Мукачівської школи №20 ім. О. Духновича. Юнак отримав найвищі бали на ЗНО серед цьогорічних випускників. Преміями у розмірі 15 тисяч гривень нагородили 24 кращих випускників за результатами ЗНО. ” – наголосив Мукачівський міський голова.

Підготували для випускників і музичний сюрприз. Три композиції заспівала відома закарпатська співачка, лідерка гурту “Маринаі компанія”.

Ну і не обійшлося свято без традиційного зворушливого вальсу, який станцювала рекордна кількість пар – 56. Ну а ввечері для вже колишніх школярів організували сьомий Бал випускників, на якому традиційно обирали «Короля та королеву балу».

Світлана КОМЛЄВА