ko.net.ua

На Закарпатті місцева влада «точково» посилюватиме карантин на тлі збільшення заражень

На Закарпатті продовжує погіршуватися ситуація з пандемією, тому місцева влада може “точково” посилювати карантинні обмеження.

З такою пропозицією виступив голова ОДА Анатолій Полосков на засіданні комісії ТЕБ та НС, його підтримали всі члени регіональної комісії.

Тож, у разі наявності високого відсотка захворюваності на коронавірус територіально закрити продовольчі ринки, дошкільні навчальні заклади; перевести школярів початкових класів на дистанційне навчання; забезпечити людям можливість працювати дистадистанційно.

Усі місцеві комісії ТЕБ та НС опрацьовують протокол регіональної комісії та самостійно приймають рішення щодо посилення карантинних обмежень.

Вчора у Закарпатській області фіксують найбільшу цифру летальних випадків із початку пандемії. 20 закарпатців не змогли побороти коронавірусну інфекцію минулої доби.

На 99 відсотків заповнені усі реанімаційні відділення у лікарнях, які приймають хворих на коронавірус. На 69 відсотків заповнені лікарні пацієнтами з діагнозом COVID-19. В області таких медичних закладів – 17.

На Закарпатті щодня розгортають додаткові ліжка. Сьогодні закуплено 100 кисневих концентраторів. Найбільш критична ситуація у Берегові, Чопі, Перечині, Ужгороді та Ужгородському районі.