ko.net.ua

На Закарпатті проведуть облік диких тварин

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області долучиться до проведення обліку чисельності диких тварин у мисливських угіддях Ужгородського районного відокремленого підрозділу Українського товариства мисливців і рибалок та ГО «Мукачівське районне товариство мисливців та рибалок «Сокіл».

З метою забезпечення об’єктивного контролю за використанням та відтворенням диких тварин в мисливських угіддях Закарпаття 23-24 січня 2021 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області візьмуть участь у проведенні користувачами мисливських угідь обліку чисельності диких тварин.

Отримані під час проведення обліків результати допомагають забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях. На основі результатів обліку готуються ліміти використання (відстрілу, відлову) диких звірів у мисливському сезоні.

Відповідні заходи контролю (нагляду) передбачені Законами України «Про мисливське господарство та полювання» та «Про охорону навколишнього природного середовища».