ko.net.ua

Народжений у перший день нового року

Період новорічних свят у більшості з нас асоціюється з теплими родинними моментами, традиціями за сімейним столом та очікуванням дива. Для когось цим новорічним дивом, яке наповнило щастям і радістю все подальше життя, стало народження дитини.

Цікаво, яке майбутнє чекає на малят, що з’явилися на світ у перший день нового року. Адже для них 1 січня назавжди залишиться подвійним святом. Ужгородець Олександр Сватюк належить саме до таких щасливчиків. Ми поспілкувалися з ним і розпитали про його життя, сімейні традиції та інтереси.

Народився чоловік у місті Вінниці, але на початку 90-х років разом із батьками перебрався до обласного центру Закарпаття й відтоді живе тут. Спочатку Олександр навчався в Ужгородській загальноосвітній школі №2, потім у політехнічному ліцеї на фізико-математичному відділі. Математика завжди була цікавою для чоловіка і давалася значно легше, ніж інші дисципліни. Відповідно й вибір професії припав саме на цей напрям – вступив на математичний факультет Ужгородського національного університету, який успішно завершив.

Одразу після здобуття вищої освіти Олександр почав працювати у виші та більше займатися програмуванням. Так до викладацької діяльності додалася й робота програміста-фрілансера. Наразі Олександр Сватюк працює на інженерно-технічному факультеті на кафедрі комп’ютерних систем та мереж і викладає переважно дисципліни, пов’язані з комп’ютерами чи програмуванням.

Щодо цікавої дати свого народження Олександр каже, що завжди відчував як її плюси, так і мінуси. Серед труднощів можна відзначити те, що всі його друзі та родичі зустрічали Новий рік, тому зібрати їх разом 1 січня було не так просто. Тож поки Олександр був малим, батьки відзначали Новий рік та його день народження в один день. Пізніше, коли він підріс, святкування просто переносили на період перед Різдвом Христовим. Але не варто забувати й про радощі – одразу два подарунки.

Чоловік зізнається, що навіть у дорослому віці період зимових свят для нього особливий, адже Новий рік завжди асоціюватиметься з днем народження. Крім того, Олександр постійно намагається брати відпустку на час новорічно-різдвяних свят.

За знаком зодіаку він Козеріг, якому притаманні такі основні риси характеру, як практичність, цілеспрямованість і завзятість. Цей представник земної стихії приймає рішення повільно, але завжди обдумано. Він прекрасний стратег, дуже обережний і передбачливий. До сильних рис Козерогів належать також стійкість та відповідальність. Люди, які народилися під цим знаком зодіаку, мають дар не втрачати з уваги головну мету. Вони не бояться самотності й готові долати будь-які життєві труднощі, навіть найскладніші перешкоди. Немає такого завдання, з яким би не впорався Козеріг.

Олександр зізнається, що він прагматик і людина логіки, тому щось абстрактне та ідеалізоване не зовсім про нього. У той самий час чоловік цікавиться незвичною літературою та фільмами, його улюблений жанр – фентезі.

Одна з улюблених пісень Олександра «Не варто прогинатись під мінливий світ», яку виконує гурт «Машина часу», слугує певного роду орієнтиром у великому світі, але життя не пісня і вносить власні корективи. Люди повинні підлаштовуватися під певні обставини і не можуть жити лише ідеалами… Проте щасливий той, кому це вдається!

Вікторія КОПИНЕЦЬ