ko.net.ua

Перечинці пишаються своєю новорічною ялинкою без зірки

У приватних розмовах та соцмережах жителі Перечина діляться враженнями про цьогорічну святкову ялинку: «Гарна, пишна, висока, а головне – наша перечинська, жива; прикрашена традиційно, без пафосу».

Як уже повідомляв «Карпатський об’єктив», головним атрибутом новорічно-різдвяних свят міста стала вічнозелена красуня, яка росте на площі Народній біля магазинів та Білого дому. Дерево має 20 метрів заввишки, його вік – близько 40-50 років.

Урочисте засвічення ялинки та свято Миколая відбулося 18 грудня. Від Святого Миколая присутні дітки отримали солодкі подарунки, а від працівників культури – цікаву розважальну програму.

Кореспондент «КО» звернула увагу, що на верхівці ялинки нема традиційної зірки. На її питання міський голова пояснив трьома словами: «Щоб не сварилися». Напевно, небагатослівний мер мав на увазі ситуацію із капелюхом на верхівці головної ялинки України, через який розгорівся скандал між українцями. Зрештою капелюх зняли і встановили зірку. Але пристрасті досі не вщухають.

Щодо перечинської красуні Юрій у Фейсбуці написав: «Ялинка сама по собі має верхівку. У старшого покоління є традиція: відрізати верхівку і встановлювати там зірку».

Користувачі залайкали коментар пана Євгена «Верхівка живої ялинки – це продовження її росту. Добре, що не ставили і не пошкодили її».

Перечинці та гості міста йдуть до ялинки, роблять фото та селфі на добру згадку.

Наразі у соцмережах триває голосування на найкращу новорічну ялинку Закарпаття.

Тетяна Грицищук, фото автора