ko.net.ua

Ужгородська міська лікарня отримала 104 кисневі концентратори

В Ужгородську центральну міську клінічну лікарню привезли 104 кисневі концентратори. Медичне обладнання закупили за кошти міського та державного бюджетів: вчора привезли 48 концентраторів, решта 56 – сьогодні.

Для лікування хворих на коронавірус в Ужгородській міській клінічній лікарні переобладнали 175 ліжок, зараз 135 із них будуть забезпечені киснем.

Цьогоріч додатково, лише для боротьби із коронавірусом, із міського бюджету виділили майже 18 мільйонів гривень – для придбання необхідного медичного обладнання, дезінфікуючих засобів, засобів захисту в усі комунальні заклади Ужгорода. Також Ужгородській ЦМКЛ із держбюджету нещодавно виділили 607,5 тис. грн для забезпечення ковідного відділення киснем зі стаціонарної кисневої станції, а ще 200 тис. грн спрямують на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для реагування на COVID-19.

Крім цих концентраторів, міська лікарня має ще рідкий кисень, зі стаціонарної станції, зараз ідуть перемовини про будівництво ще однієї кисневої станції, уже за кошти державного бюджету. Кисень дуже потрібен, бо є хворі вкрай важкі: людина може вже й не мати коронавірусу, ПЛР-тест негативний, але у той же час для реабілітації потребує кисню, бо легені не відновилися повністю.

Якщо раніше кисень привозили у лікарню раз на півтора місяця, то зараз – кожні 5-6 днів. Наразі концентратори покриватимуть усі потреби лікарні. До слова, нині у коронавірусному відділенні 92 хворих, із них кисню потребують 24.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради