ko.net.ua

У Перечині триває благодійна акція «Помічники Святого Миколая»

День Святого Миколая – одне з найбільш улюблених свят для дітей та дорослих. Перші з нетерпінням чекають на подарунки, а другі мають нагоду стати чудотворцями для інших.

У місті Перечин триває благодійна акція «Помічники Святого Миколая». Акція стала традиційною. Щороку напередодні 19 грудня у греко-католицькій церкві Миколая Чудотворця встановлюють скриньку для збору коштів. До благородної справи можуть долучитися всі бажаючі. Під час відвідування храму вірники роблять посильні пожертви.

– Звісно, що зараз, у часи економічної кризи, кожна людина старається економити, цінує кожну гривню, але яке це щастя бути помічником Святого Миколая. Знаю, що зроблене добро повертається сторицею, – поділилася своїми емоціями пані Марія.

Настоятель церкви отець Мирослав Рябінчак розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що за зібрані гроші будуть придбані подарунки для дітей та молоді, які беруть активну участь у парафіяльному житті церкви. Солодощі отримають хлопці, які прислуговують, учасники церковного хору та колядницьких груп, а також учасники різдвяного концерту, а це учні Перечинської музичної школи.

– Солодкі подарунки виготовляють для нас у Вінниці на замовлення. Ці подарунки особливі, на них зображений Миколай, цукерки якісні, смачні. У подарунку 400 грам солодощів, – додав о. Мирослав.

Торік парафія придбала 150 подарунків.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора