107538
09:57 28.102020

На Закарпатті до кінця року з’явиться новий залізничний міст

Життя 6955

Фахівці філії «Центр будівництва та ремонту інженерних споруд» приступили до капітальної реконструкції металевого мосту на дільниці Королево—Солотвино, неподалік від села Грушово в Закарпатській області. Наразі цією дільницею курсують пасажирські поїзди Київ—Солотвино, Львів—Солотвино та вантажні потяги, що вивозять продукцію місцевих промислових підприємств.

Після демонтажу старого мосту, який прослужив вже не одне десятиліття, будівельники приступили до забивання залізобетонних паль, на які буде спиратися конструкція нового мосту. Передбачається, що по обидві сторони річки з’являться 64 палі. Після цього їх об’єднають залізобетонними монолітними ростверками. Далі відбудеться монтаж збірних залізобетонних конструкцій. Саме на них пізніше й буде встановлена прогонова будова, збирання якої триває неподалік на будівельному майданчику.

Після того, як буде завершене будівництво капітальних опор, прогонову будову перемістять до мосту і встановлять на місце. Крім того, проєктом також передбачено спорудження підпірної стінки у підніжжі опори № 1.

Будівельники планують завершити монтаж мосту в грудні нинішнього року. І вже до кінця року низка населених пунктів Закарпаття знову отримає залізничне сполучення з іншими регіонами України, повідомляє «Укрзалізниця».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах