106529
13:22 28.092020

Осінній призов 2020: скільки закарпатців піде до армії

Життя 10116

Понад 7 тисяч призовників строкової військової служби очікується в рамках цьогорічної осінньої призовної кампанії, 400 – із Закарпаття. 

З 1 жовтня 2020 року в Україні стартує осінній призов на службу в армію. Він закінчиться 31 грудня. Відзначається, що коронавірус не стане перешкодою для служби молодих людей у лавах української армії. Призову підлягають хлопці  18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії (здобуття освіти, стан здоров’я та інше). 

Про це у понеділок, 28 вересня, під час брифінгу розповів Юрій Величканич, заступник військового комісара Закарпатського обласного військкомату.

Щодо порядка призову, громадяни призовного віку підлягають оповіщенню про їх явку до військового комісаріату для проходження медичного огляду. У разі, якщо вони за результатами медичного огляду визнані придатними за станом здоров’я та не мають права на відстрочку чи звільнення від призову рішенням призовної комісії, призиваються на строкову військову службу та отримують повістку на відправку до військової частини.

Для тих, у кого немає освіти, термін служби становитиме 18 місяців. Ті юнаки, які мають ступінь бакалавра або магістра, проведуть в армії 12 місяців.

Зокрема Юрій Величканич наголосив на тому, що строковики не відправлятимуться в зону АТО. Навчання у спеціальних центрах буде проходити впродовж 3-4 місяців, після отримання військово-облікової спеціальності вони будуть направлені до військової частини. Грошове забезпечення буде становити від 300 до 450 грн. Після 3-4 місяців строковик має право укласти контракт, аби проходити військову службу за контрактом. Відповідно грошове забезпечення контрактника відрізняється від строковика і починається від 12 тис. грн.

Зазначається, що до Збройних сил України залучать 7 500 людей, до Національної гвардії – 4 970, Державної спеціальної служби транспорту – 600, Держприкордонслужби – 500 осіб. Загалом для проведення призову виділять 65,2 млн грн.

Що стосується Закарпаття, то звідси восени планують призвати на строкову службу близько 400 юнаків. Усі норми щодо карантинних заходів будуть дотримані.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах