ko.net.ua

Що сталося з сімерською водою?

Наприкінці села Сімер, що на Перечинщині, з-під землі тече вода, яку люди назвали «срібною» через її прозорість. У всі пори року вода однакової температури – холодна.

Біля унікального джерела завжди черга. Набирають смачну воду не лише туристи, а і жителі сусідніх сіл району, Великоберезнянщини. Приїжджають і з обласного центру, Чопа. Подорожуючі та місцеві наповнюють дві-три пляшки. А ось приїжджі – по 300-500 літрів: для себе, родини, сусідів. Воду п’ють сирою, готують каву, чай. Дехто на воді бізнесує – продає в офіси.

Спочатку вода текла з однієї труби. Коли споживачів збільшилося, облаштували ще два місця. П’ятилітрову пластикову пляшку із середньої труби можна було наповнити за півтори хвилини, з бічних – за п’ять. Тепер з середньої труби вода тече тоненькою цівкою. П’ятилітрову тару годі наповнити за хвилин 8 хвилин.

Причини ніхто не знає. Люди дивуються і розводять руками.

70-річний пан Василь із Сімера приїхав на велосипеді. У нього дві шестилітрові пляшки. Розговорилися. Чоловік приїжджає по воду двічі на тиждень. Каже, що влітку сильно дощило, то, видно, замулило трубу. Проблема серйозна, і як її вирішити – не знає.

Люди, які набирали воду сьогодні зранку (14 вересня) зауважили, що смак води змінився, вода уже не така смачна як була раніше.

Тетяна Грицищук, фото автора