ko.net.ua

В Ужгороді звучала «Молитва за Україну». ФОТО

«Молитва за Україну» – атмосферними душевними урочистостями Ужгород сьогодні на світанку розпочав 29-й День Незалежності України. Зустріч сонця із Заслуженим академічним Закарпатським народним хором під керівництвом Наталії Петій-Потапчук щороку відбувається на різних локаціях міста.

Нині традиційну – вже сьому – «Молитву» провели у місці, де, вважається, Ужгород бере свій початок, біля однієї з найстаріших святинь – Горянської ротонди. Прозвучали «Молитва за Україну», «Agnus Dei», «Хваліте Господа з небес», «Бандуристе, орле сизий» та інші твори. Разом із представниками духовенства ужгородці молилися за мир в Україні, єдність і злагоду в кожній родині, здоров’я українських воїнів, мовами нацменшин Закарпаття лунали рядки «Отче наш». За мир і спокій, незалежність та процвітання нашої держави молилися священики різних конфесій.

У святковому дійстві брали участь представники обласної та міської влади, волонтери, військові також взяли участь у святковому дійстві.

Завершили урочистості Державним Гімном України, який прозвучав із першими променями сонця, повідомляє Ужгородська міська рада.