ko.net.ua

У Карпатському єврорегіоні стартував екопроект по захисту кажанів

Стартувала робота міжнародного проекту “Підвищення екологічної обізнаності в місцевих громадах шляхом спільного збереження кажанів у прикордонних регіонах Угорщини, Словаччини, Румунії та України”.

Цей проект покликаний покращити негативне (забобонне) ставлення великої частини місцевих жителів прикордонної зони до кажанів, не в останню чергу з пандемією коронавірусу, що може призвести до деградації природних ресурсів і негативно позначитися на стійкості екосистем прикордонних територій Угорщини, Румунії, Словаччини та України, повідомляє Інформаційна служба Інституту еколого-релігійних студій.

Метою проекту є підтримка сталого використання навколишнього природного середовища в прикордонних регіонах чотирьох країн шляхом спільного захисту кажанів в рамках активних заходів з їх збереження, кампанії з підвищення обізнаності громадськості та поширення передової практики для місцевих громад.

Здійснюється проект в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.